dilluns, 23 de maig del 2011

A cop calent



El dia 22 de maig de 2011 ja és història. Per uns serà recordat amb alegria com el dia en que es van celebrar eleccions municipals i per altres serà recordat com el dia en que més valdria que no s'haguessin celebrat. Però el camí de la democràcia té marcades unes dates concretes que són intocables i a elles ens hem d'anar acostumant. 

Concretament a Santa Oliva ha quedat per a la història un final de cicle que ha durat 28 anys, 7 legislatures, en que el govern municipal ha estat en mans de la mateixa  força política, (excepte aquella de la moció de censura, en coalició) i que ara ha vist com els resultats han estat decepcionants. Estic segur que esperaven una davallada però no tant forta.

Si comparem els resultats amb els de l'any 2007 és notòria la pèrdua de la candidatura encapçalada per Cristina Carreras (PSC) de la meitat dels regidors que de 6 passa a 3, Juan Cobos (PP) al capdavant de la seva guanya dos, passa d'1 a 3, Isabel Cubero (CiU) aconsegueix col.locar 3 regidors, un més, i Josep Carreras (E-AM) manté els dos de fa quatre anys. Queden al marge ICV i PxC.

Amb aquest panorama 3-3-3-2 se'm fa difícil, a cop calent, pronosticar quins seran els que ens governin durant aquesta legislatura, però una cosa està claríssima: s'ha de donar pas al diàleg i decidir amb el millor dels criteris què és el que convé al nostre poble.

Ara més que mai s'ha d'imposar el seny. L'ocasió és única per demostrar-ho.

(Un apunt: si les candidatures mantenen els regidors electes es donaria la circumstància que les dones tindrien majoria al consistori. 6 a 5).

2 comentaris:

  1. Osti! el 3-3-3-2 és un nou plantejament futbolisitic?
    Vaja panorama, no?
    Apa una abraçada germanet!

    ResponElimina
  2. Seguint en la línia de l'Alfons, pot ser ens aniria bé un Guardiola de torn per desencallar el matx.
    Espero, però, que tot es decideixi amb més seny que rauxa.

    ResponElimina