dijous, 2 de juny del 2011

Coherència, si, però... amb condicions?

Recordo una frase: “Jo sóc demòcrata mentre no em portin la contrària”. Aquesta frase m’ha fet reflexionar sobre la situació que es viu A Santa Oliva després de les eleccions municipals. Ho faig agafant textualment escrits que he trobat per internet i les xarxes socials.

Fet núm. 1.- (Facebok) Un integrant de la candidatura del PSC a Santa Oliva diu que l’han dit que molta gent pensa que li faran renunciar com a regidor electe per a que pugui entrar a l’ajuntament una altra persona.

Fet núm. 2.- (Facebook) L’interessat diu: “Nunca he esquivado mis responsabilidades y ésta, que me la han dado mis vecinos para que les represente junto con mis compañeros, menos! “

Fet núm 3.- (Facebook) Altres companys del PSC afirmen: “El comentario de Christian viene por algunas personas que afirman que dimitirá para que suba Josep Maria. Ni él ni nadie se lo va a pedir. Nuestra lista es la que es y los elegidos asumiràn sus responsabilidades”. “... el que es persegueix és intoxicar i parlar del que no se sap....”

Em sembla, d’inici, que és un posicionament ple de coherència i que respon a l’esperit amb el que es confeccionen les candidatures.

Però segueixo llegint per internet i arriba un moment en el que no entenc res de res. Aquest dies s’està parlant molt de converses a tres o quatre bandes i la veritat és que només els interlocutors saben la veritat, però hi ha coses que es deixen per escrit i a les que vull referir-me.

Des de la xarxa social del PSC diuen: “Hemos tenido una reunión con CIU porque ellos nos han llamado a nosotros, se les ha puesto una condición para llegar a un acuerdo, condición que ellos no pueden aceptar, así de simple, cap problema!!!!”

Intento esbrinar quina és aquesta condició indispensable (?) que han posat a CiU i vaig al seu web de ciu.cat i trobo: “Les persones que hi eren presents eren la Sra. Virginia Moreno i el Sr. Fontanet van comentar que el seu partit no pactava amb persones i feia referència al nostre nº3 el Sr. Daniel Redondo, aleshores la cap de llista de CIU L'ISABEL CUBERO va donar per acabada la reunió.... Nosaltres no farem cap pacte amb ningú amb condicions de veto, persones que han estat votades pel poble...”

Si per una banda el PSC diu que “nuestra lista es la que es y los elegidos asumirán sus responsabilidades” i per altra “condicionen” les converses al veto a una persona de la candidatura de CiU, elegida igual de democràticament que el seu núm. 2, no puc deixar de preguntar-me: ON ESTÀ LA COHERÈNCIA?... PODEN EXISTIR RAONS PERSONALS?... COM TENEN LA BARRA DE VOLER QUE ELS DEMÉS FACIN EL QUE ELLS CONSIDEREN UNA IRRESPONSABILITAT?... És igual a dir: “no ho vull per a mi però t’obligo a que t’ho empassis”. I ELLS SÓN ELS QUI ACUSEN ALS DEMÉS DE “JUEGO SUCIO?"... No m’estranya que hagin perdut no solament les eleccions, també la credibilitat. Santa Oliva ho ha vist, ho ha jutjat i això cou.

                                                  ................................................

La veritat és que els resultats electorals han deixat un panorama molt diferent a altres anys, que vaig comentar a l'escrit anterior, però és el que hi ha i ara toca actuar segons els programes electorals i el que es va dir durant la campanya, encara que hi ha un fet que aplana una mica el camí a seguir: el PSC afirma per activa i per passiva que van a l’oposició. Els hem de creure després de la incoherència entre el que diuen i el que fan? Si els creiem llavors està oberta la porta a converses a tres: CiU, PP i E-AM.

El que jo penso ho vaig dir a la reunió amb els companys de CiU el divendres dia 27 de maig, i com que no era secreta ni molt menys, dic que considero que, en cas de pacte de consens, els dos regidors elegits per Esquerra-Acord Municipal (no oblidem que van guanyar al nucli històric), han d’estar inclosos.

Però jo no decideixo.

1 comentari:

  1. Hola Manel,

    aprofito aquest post per comentar-te que m'agradaria que puguessis parlar amb el Pep. Saps que els regidors d'Esquerra-Acord Municipal estan disposats a sumar per fer possible aquest canvi del que tots hem estat parlant, però es veu que als altres dos partits això no els interessa. Voldria que t'informessis bé del tema perquè crec que la gent ho han de saber.

    Salutacions,

    Meritxell Güell

    ResponElimina