dimarts, 28 de juny del 2011

21 de juny de 2011

De moment estem distrets. La veritat es que quan navego per internet i m’endinso en certes xarxes socials sempre trobo un motiu per reflexionar i escriure el que penso. No pretenc que s’estigui d’acord amb el que dic, de fet ningú és posseïdor de la veritat absoluta, encara que hi hagi algun/a il•luminat/da que s’ho cregui.

Ho dic a ran de la celebració del primer Ple Extraordinari de l’ajuntament el passat dia 21 de juny. Com que jo no vaig assistir no puc parlar del que desconec, però si que puc opinar sobre el que es deixa escrit en els perfils “Facebook” de diferents persones i/o col•lectius. El “tema estrella”, entre d’altres, va ser el de les retribucions que s’ha assignat l’equip de govern.

Per començar cal anar al que es va dir i escriure durant la campanya electoral. M’explico.

El Partit Popular en cap moment va dir que NO cobrarien els seus regidors. Per tant no cal estranyar-se que, sense passar-se de la quantitat anual consignada pel govern socialista en els pressupostos, s’assignin uns sous. És més, l’alcalde actual Juan Cobos cobrarà 12.888 euros bruts menys a l’any que la ex-alcaldessa Cristina Carreras, 32.000 enfront de 44.888. Deu tenir una hipoteca més petita.

Tema a part és CiU. Com que de tothom és coneguda la meva afiliació a CDC se’m pot dir que ho miro amb ulls partidistes. I què? Potser els altres no s’ho miren també? Doncs... estem empatats!, amb la diferència que jo sóc crític amb el que no m’agrada i ho dic. Altres no fan d’autocrítica.

Efectivament CiU va imprimir un full (que tinc davant mentre escric) en el que deia “sou real 0 € “ i una frase entre parèntesi que deia (COBRAREM PER FEINA FETA) i a sota “ADAPTAREM ELS NOSTRES SOUS A FEINA FETA I PRESÈNCIA”. Potser es podia haver dit d’una altra manera que no donés peu a certes interpretacions. De moment em consta que estan per la labor, llavors... a sant de què ve criticar aquestes assignacions dient, (només i obviant les altres frases), que havien dit que NO cobrarien? És que van llegir només el que els interessava, o tenen un full diferent al meu?. Que em perdonin però això no és de rebut.

Si parlem de comparacions de sous amb l’anterior govern socialista veiem que tant la cap de llista de CiU, Isabel Cubero, AMB DEDICACIÒ EXCLUSIVA, cobrarà menys que el número dos socialista, Josep Maria Fontanet, que, ¡compte!, NOMÉS TENIA DEDICACIÓ PARCIAL. Està contrastat.

I posat a rematar “la feina” es despengen dient de la número tres de CiU, Yolanda Vallvé: “No té prou amb el seu sou com a cap d’estudis de l’escola Els Secallets del Vendrell?” . No entro en analitzar la situació econòmica de la regidora, però trobo insultant que es digui això. Com els quedaria el cos als qui diuen això si quatre anys enrera algú hagués gosat dir: “No té prou amb el seu sou com a director del CEIP La Parellada?”. Perquè, senyores i senyors, mentre Yolanda Vallvé cobrarà 7.128 euros bruts l’any, el seu company de professió, que no de càrrec, ha cobrat religiosament 25.604 euros bruts l’any adduint “que no havien dit mai que no s’havia de retribuir la dedicació a l’ajuntament”. Si realment pensaven això abans... perquè ara no ho troben bé? El fons de la qüestió és el mateix, la forma potser no, i la incoherència al criticar-lo salta a la vista.

Llegeixo que a algun regidor li va sobtar “que feia uns dies havia vist un membre no escollit d’una llista tombant per l’Ajuntament com si ja hi treballés”. És greu? Si mal no recordo la legislatura passada més d’una persona no escollida, ni tan sols candidata, tombava per l’ajuntament i ningú ho va trobar estrany ni ho va criticar obertament. A més, si el membre en qüestió forma part d’una candidatura i al final se li atorga un càrrec de confiança... s’està cometent una il•legalitat? Oi que no? Doncs entesos!

Un altre tema que vull tractar amb les reserves necessàries, perquè el desconec de primera mà, és la reducció que diuen que es farà dels càrrecs d’assessors i de confiança. Recordeu un escrit que vaig publicar en aquest bloc fa temps en el que esmentava que l’anterior equip de govern tenia 12 persones en aquesta situació. Si realment moltes de les funcions que feien són assumides pels regidors és d’esperar que hi hagi una considerable reducció de la despesa en sous de personal. Però com que això només és una suposició meva cal veure com queda la cosa, i esperar a que per part de qui correspongui de l’equip de govern actual se’ns doni la informació clara i transparent que van prometre.

Ah! Una qüestió d’ordre. Salvant que es decideixi el contrari, als Plens Extraordinaris no és preceptiu, a la convocatòria de la sessió, incloure a l’ordre del dia el punt de precs i preguntes. Això ho haurien de saber perquè sempre s’ha fet així. (Promesa no incomplerta i comentari improcedent). Molt distint és el cas dels Plens Ordinaris, que si que existeix l’obligatorietat d’incloure aquest punt.

(És clar que un prec és un prec, s’escolta i s’anota, i una pregunta si es vol es respon i sinò... com s’ha fet en legislatures anteriors, que consti en acta i es respondrà quan es vulgui, si es que es respon algun dia).

Fins aviat, que la cosa promet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada