dilluns, 22 d’agost del 2011

De "Cal Fuster" al PesSiC

La veritat és que molta gent esperava saber coses. Em refereixo a com s'havia trobat l'estat de l'ajuntament després de les eleccions del 22 de maig, i aprofitant la primera oportunitat el nou equip de govern es despenja amb una nova edició de "Cal Fuster" que ha fet saltar espurnes i sortir ampolles a un sector de santolivencs, especialment a aquells que fins ara estaven dalt del carro remenant, com vulgarment es diu, les cireres al seu gust. Sortosament les "dictadures absolutes" també s'acaben.

Dipositat amb nocturnitat em trobo de bon matí a la bústia el butlletí socialista de Santa Oliva que veig que conserva el mateix nom de PesSiC (que és la premuda que es fa amb dos dits d'una petita part de pell o de carn amb intenció, no sempre, de fer mal). Després de llegir-lo a mi, personalment, no em fa de mal, més aviat he sentit el que podria definir amb una paraula derivada: PesSigolles (sensació espasmòdica que pot provocar rialles). Han esperat a que se'ls descobrissin les "misèries" per saltar com si algú (nou equip de govern) els hagués "PesSigat" allà on més mal fa. 

El redactor de l'esmentat butlletí (renoi quina feinada que ha fet en nom dels seus!) vol justificar l'injustificable... ara!, justament... ara!, quan tant ell com el seu grup han tingut temps de sobres per  explicar als santolivencs la situació de l'ajuntament. Ara que surten a la llum aquestes dades és quan pretenen fer-nos veure les "bondats" de la seva gestió, que no és una altra que dir als habitants que el llegat que han deixat costa a la butxaca de cada un de nosaltres la quantitat aproximada de 1800 euros per habitant, i es reitera per activa i per passiva que la deblace econòmica prové d'uns terrenys, quan la realitat és que el valor d'aquests no cobreix ni de bon troç el deute acumulat. És molt fàcil donar la culpa als altres de la pròpia incapacitat o de un pèssim plantejament que la justícia ha reconegut com no ajustat a la legalitat.

De tot això diuen, o diu, la culpa la té el número 4. Vés per on aquest és un número molt significatiu, o sinò mireu: el 4 (del PP) defensant el seus interessos se la carrega com el dolent de la pel.lícula; el 4 (de CiU) és, criticant, "assesor polític" (quan ells en tenien 12 en nòmina, polítics o no) i el 4 (del PSC)... s'ha quedat sense el seu "complement" anual perquè els votants així ho van decidir (i utilitzo les seves paraules responent a la pregunta) "... per desacrèdit personal i laboral de l'antic govern i dels membres del PSC". (Si alguna vegada em proposen tornar a entrar en política activa no acceptaré anar de... 4)

 Faig constar que el que escric en aquest bloc, fent ús de la llibertat d'expressió, ho faig a títol personal i me'n faig responsable. Una vegada, el mateix redactor en nom del seu grup em va dir que baixés del meu núvol i que els deixés fer ("deixin's fer, bon home" em va dir textualment com si estigués, ell,  posseït per una gràcia messiànica de perdonavides). Els vaig deixar fer, i vés per on el que jo temia s'ha consumat. Jo  no els dono cap consell ni els demano res més que assumexin la part de responsabilitat que els hi pertoca.

No és suficient que diguin que la Generalitat els va autoritzar el deute... que reconeguin obertament la seva animadversió dient que les associacions de Santa Oliva estan polititzades (sense fonament per dir-ho)... no és suficient que parlin d'oferta de col.laboració amb el nou govern municipal quan se sap que manca molta informació... No, no és suficient! 

Analitzo una frase del butlletí socialista: "Coneixent la situació de que no tindrien secretari..." (o sigui, reconeixen que ja ho sabien, potser desde la mateixa nit del 22 de maig, que plegaria) "...i que els 6 regidors no tenen experiència en la gestió d'un ajuntament...". Doncs mirin, a la vista dels fets cal preguntar-se que si no tenint experiència han estat capaços d'analitzar la situació econòmica i sortir-se'n, què hagués passat si la tinguessin, d'experiència? o bé, quina mena d'experiència podien oferir, la d'una mala gestió? No, gràcies!!!!

Moltíssimes coses més n'hi ha per dir i contradir, i suposo que  l'equip de govern no entrarà "al trapo", al menys jo no ho faria si estigués al seu lloc. Prou feina tenen!

Una última reflexió: suposo que el bon de Forges no els demanarà drets d'autor per l'acudit que inclouen a la seva publicació, però personalment ho trobo ben encertat, l'acudit. Si ens fixem bé l'home perd el braç esquerre (no el dret) símbol de la seva ideologia. Una magnífica autodefinició. Felicitats!!!! 

Que tinguem tots una bona Festa Major.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada