dimarts, 2 de juny del 2009

1 de desembre de 2008 - El llop, les ovelles i els pastors


La veritat és que feia temps que m’ensumava que això petaria per un costat o un altre. El desgavell municipal al que hem arribat de la mà de l’equip de govern socialista està obrint ferides entre la població, malgrat que intentin dissimular la seva nefasta gestió amb contínues cortines de fum.

Si l’ajuntament de Santa Oliva (llegiu equip de govern) no té prou amb els procediments judicials, l’economia en números vermells, les promeses no fetes realitat, la incoherència en les seves decisions, la manca de transparència, les despeses incontrolades, els nomenaments de personal il•legals, etc. etc., ara es troba amb una altra qüestió per resoldre com és la de decidir si s’amplia l’escola al nucli històric o es construeix una de nova al nucli de Les Pedreres.

En un ple extraordinari celebrat fa temps, demanat pels tres grups a l’oposició, el grup socialista majoritari va rebutjar la moció per construir l’escola a Les Pedreres fent servir uns arguments, del tot respectables, però que no eren suficientment compartits per molta gent. La prova va ser que alguns regidors socialistes que van votar en contra de la moció van ser recriminats per la seva actitud submisa pels seus propis votants a la sortida del ple.

Ara, passat un temps i a la vista de que l’ampliació de l’escola al casc històric està totalment estancada, ha estat necessari agafar el brau per les banyes i actuar de la forma que l’equip de govern socialista hauria d’haver fet molt més abans: consultar als pares i mares dels alumnes que van a l’escola una cosa tan senzilla com què pensen i què volen.

El grup municipal per Convergència i Unió va fer el passat 7 de novembre un acte informatiu al Centre Cívic de Les Pedreres al que van assistir mares i pares d’alumnes que, per una vegada, van tenir l’oportunitat de dir públicament la seva opinió i que va concloure amb l’acord de recollir signatures per tal de demanar a l’ajuntament que “gestioni davant la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la construcció d’una nova escola a Les Pedreres i paralitzi l’ampliació prevista a la del nucli històric”. (Incís: el full de signatures no fa esment a cap formació política). A l’acte va assistir un regidor d’ERC i va excusar la seva absència el regidor del PP per un assumpte familiar.

Doncs bé, des de l’agrupació socialista de Santa Oliva, ara s’acusa a CiU (només a CiU) de “potenciadors de divisió entre barris”, “sembradors de falsedats”, “intoxicadors”, “separatistes” i se’ls insulta dient que són “llops disfressats amb pell d’ovella”. Espatarrant!!! Quina barra!!!. Diuen en el seu “manifest” (això si, en lletra menuda) que porten treballant en el projecte de l’ampliació de l’escola cinc anys. O jo no sé apreciar aquest “esforç” o és que, com sempre, parlen per parlar. Cortines de fum.

Molta gent de Santa Oliva pensa que cal preguntar a l’equip de govern que és qui hauria de donar la cara: perquè no convoca un acte públic informatiu?, perquè no escolta la veu dels pares i mares?, perquè no fa una consulta popular?. Diran que “això no toca”. Tots sabem qui porta la veu cantant, i que es creï una escola a Les Pedreres significaria per a l’actual màxim i únic responsable escolar “debilitar i/o reduir” la seva “autoritat”, i crear-li una “competència” que li faria ombra i/o quelcom alguna cosa més. Com a professional de l’educació deuria pensar més en un ensenyament de qualitat per als infants de Santa Oliva, siguin del nucli que siguin, començant per les instal•lacions, i si és un bon governant deuria escoltar, respectar i considerar les opinions, demandes i necessitats dels santolivencs, siguin del nucli que siguin.

Torno al llop i les ovelles. Estic segur que el que alarma als “pastors” és que saben que els “udols” són justificats, que han estat escoltats i que el seu missatge ha estat entès. Tant, d’entès, que l’han vist les dents, al llop, i tenen por que el ramat s’esbarriï. Si això succeeix (que succeirà) serà perquè ells mateixos s’ho han trobat per una notòria manca de competència.

Què passarà quan a aquesta reivindicació veïnal segueixin unes altres? Perquè no oblidi l’equip de govern que té un programa electoral per complir, des del punt 1 que deia “Promoure la participació ciutadana” (que l’han canviada per “Oblidem-se de la participació ciutadana” i a bona fe que l’han complert), fins el punt 60. Hores d’ara encara li manquen moltes coses per fer... abans d’arribar al rentador de cotxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada