dimarts, 2 de juny del 2009

Abril 2009 - 30 anys d'ajuntaments democràtics

Des del setmanari El3devuit em van demanar fer aquest resum sobre els primers quatre anys de democràcia als ajuntament. Com que vaig tenir l'honor de ser el primer alcalde democràtic de Santa Oliva vaig donar les següents respostes:

Quines van ser les prioritats l'any 1979?

Les prioritats eren clares, calia un nou concepte de gestió municipal, solucionar el problema de l’aigua, disposar d’unes oficines dignes construint un nou ajuntament, revisar i legalitzar l’estat de les urbanitzacions Cañellas i Junior, redactar les normes subsidiàries de planejament, eina fonamental pel futur desenvolupament urbanístic, adquirir terrenys per obres de primera implantació, escoltar i implicar als santolivencs en els projectes, participar en obres d’abast comarcal, millorar l’estat dels carrers als nucli històric i de l’enllumenat públic als nuclis de la Carretera i Camí dels Molins...


De què esteu més satisfet?

Estic satisfet de la feina feta durant els quatre anys, perquè va ser obra de tots, sense distinció de color polític. Calia un esforç comú, regidors, empleats a l’ajuntament, entitats i associacions i es va fer.


Com veieu l'evolució del vostre ajuntament en aquest 30 anys?

L’evolució de l’ajuntament lògicament s’ha anat adaptant als nous temps i a les noves tecnologies i això cal valorar-lo, però concretament en les dues darreres legislatures no s’ha implicat als santolivencs en els projectes municipals. No s’han tingut en compte reivindicacions ciutadanes, s’ha negat la veu popular als plens i la gestió dels equips de govern, emparats en una majoria absoluta mal entesa, ha derivat en un seguit d’actuacions gens clares, mancades de transparència, algunes d’elles fins i tot han arribat a instàncies judicials. Això és molt greu. No obstant tinc confiança en el futur de Santa Oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada